perjantai 5. joulukuuta 2014

Ennen kasvojenhoitoa..

Ennen kasvojenhoitoa kannattaa tehdä ihoanalyysi jotta tiedämme hoidon tarpeen asiakkaalle ja hänen tarpeilleen.

Ihoanalyysissa arvioidaan ihon kunto perusteellisesti, huomioidaan ihon yksilölliset tarpeet ja asiakkaan toiveet sekä tehdä niiden perusteella hoitosuunnitelman, joka parantaa ihon elinvoimaa ja sen mahdollisia ongelmia. Ihoanalyysi on tärkeä osa erityisesti ikääntyvän ja iho ongelmista kärsivän asiakkaan hoitosuunnitelmaa. Ihoanalyysi auttaa hoitamaan kasvoja ja parantaa myös ulkoista olemusta hoidon positiivisella lopputuloksella.

Ihotyyppiä määriteltäessä tulle huomioida

  • ·         Tali ja hikirauhasten toiminta
  • ·         Ihon rakenne – kuiva iho tuntuu karhealta ja rasvainen iho tuntuu pehmeältä
  • ·         Huokoisten koko – rasvaisessa ihossa huokoset ovat isoja johtuen liiallisesta talituotannosta
  • ·         Ihon väri
  • ·         Ihon verenkierto
  • ·         Ihon kimmoisuus
  • ·         Ihon kosteuspitoisuus
  • ·         Ihon mahdolliset herkkyydet
  • ·         Rypyt
  • ·         Muut mahdolliset muutokset ihossa
  • ·         Ihon hoitotavat
  • ·         Ammatti


Elämäntapa

  • ·         Kiireellinen elämäntapa, jolloin ei jää aikaa hoitaa itseä esim kotiäidit pienten lasten kanssa, uraputki, jolloin nukkuminen jää vähiin jne.
  • ·         Terveys
  • ·         Iho huononee lääkityksestä ja sairaudesta
  • ·         Ihon hoito
  • ·         Väärät hoitotuotteet tai ihon hoitoon ei jää lainkaan aikaa.


Muut huomiot

  • ·         Ammatti: Työskentely sellaisissa ympäristöissä, mikä kuivattaa ihoa esim. keskuslämmitys, ilmastointi tai työskentely ulkona
  • ·         Ympäristö voi olla pölyinen ja likainen mikä aiheuttaa pustuloita ja tukkeumia



keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Luonnonkosmetiikka..

Luonnonkosmetiikalla tarkoitetaan kosmetiikan tuotteita, joiden valmistuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota sen ainesosien luonnolliseen alkuperään ja miten tuotteet vaikuttavat ihmiseen sekä ympäristöön. Ihmisen valmistamien synteettisen ainesosien sijaan luonnonkosmetiikassa käytetään luonnosta peräisin olevia raaka-aineita. 
Luonnonkosmetiikkaa ei ole määritelty kosmetiikkalaissa, eikä sille ole olemassa vielä virallisia kriteerejä. Kuluttajien ja kosmetiikan parissa työskentelevien on hyvin vaikea erottaa aitoa luonnonkosmetiikkaa tavallisesta kosmetiikasta. Luonnonkosmetiikka herättää mielikuvia puhtaudesta ja aitoudesta sekä turvallisuudesta. Valmistajat  voivat käyttävät näitä mielikuvia markkinoinnissa hyväkseen, koska yhteisen lainsäädännön puuttuessa se on mahdollista. 
Onneksi  luonnonkosmetiikan, kuten kaiken muunkin kosmetiikan on täytettävä kosmetiikkalaissa määritellyt kosmetiikkadirektiivit.

Kuitenkin Saksalainen kosmetiikkateollisuus on määritellyt suositukset luonnonkosmetiikalle. 

BDIH (Bundesverband Deutscher Industrie- und Handelsunternehmen)

BDIH teki 1996 yhdessä saksalaisten, johtavien luonnonkosmetiikan valmistajien kanssa ohjeistuksen luonnonkosmetiikasta, jonka tarkoituksena on palvella kuluttajia. Tuotteissa, jotka BDIH hyväksyy, voidaan käyttää BDIH:n merkintää ”kontrolloitua luonnonkosmetiikaa” (kontrollierte naturkosmetik). 

Alla lista BDIH suosituksista:                                                           

http://www.luonnonkosmetiikka.fi/sertifioinnit/sertifiointitahot/

Kosmetiikan raaka-aineiden keruun ja tuotannon aikana luontoa tulee häiritä mahdollisimman vähän. Erityistä huomiota kiinnitetään uhanalaisten lajien suojeluun. Geenien muuntelu tuotantoprosessin aikana on kielletty. Kosmetiikan valmistuksessa raaka-aineita muokataan kemiallisesti niin vähän kuin mahdollista. Uusiutuvia ja kierrätettäviä materiaaleja suositaan, jotta tuotteen valmistus, käyttö ja hävitys vaikuttaisivat luonnon ekosysteemiin mahdollisimman vähän. Käyttöturvallisuuden takaamiseksi, käytetään sellaisia luonnonraaka-aineita, jotka ovat hyvin tunnettuja, kauan käytettyjä ja tutkittuja.
Teknisten valmistusmenetelmien käyttö sallitaan mutta sitä rajoitetaan. Teknisiä valmistusmenetelmiä ei voida täysin kieltää, jos halutaan taata sellaisten raaka-aineiden puhtaus ja toimivuus, jotka eivät luonnollisessa muodossaan toimi riittävän hyvin kosmetiikassa. Kosmetiikan valmistuksessa käytetäänympäristöystävällisiä tuotantomenetelmiä, uusiutuvia ja kierrätettäviä materiaaleja sekä mahdollisimman vähän pakkausmateriaaleja.

1. Kasviraaka-aineet
Kasviraaka-aineina käytetään luonnollisesti ja valvotusti viljeltyjä kasveja aina, kun se on mahdollista tai luonnonvaraisesti kasvaneita kasveja valvotulta alueelta (BDIH a).

2. Eläinten suojelu 
Raaka-aineita tai valmiita tuotteita ei saa testata eläinkokeilla. Raaka-aineita, jotka on otettu elävän tai kuolleen eläimen elimistöstä, niin että eläin vahingoittuu, ei saa käyttää. Eläinkokeita ei sallita tuotannossa eikä tuotekehittelyssä. Ainesosia, jotka eivät ole olleet markkinoilla ennen 1.1.1998, voidaan käyttää ainoastaan, jos niitä ei ole testattu eläimillä. Ainesosat, jotka ovat jo markkinoilla ja joita on testattu eläimillä 1.1.1998 jälkeen, on poistettava tai jätettävä pois tuotteista, vaikka eläinkokeet olisi tehty ulkopuolisessa yrityksessä, sopimuksen mukaan, ostajan tai kenen tahansa häneen juridisesti tai sopimuksellisesti yhteydessä olevan henkilön luvalla. (BDIH a.)

3. Mineraaliperäiset raaka-aineet
Mineraaleista peräisin olevien epäorgaanisten suolojen ja raaka-aineiden käyttö on yleisesti sallittu, mutta seuraavalla sivulla kohdassa 5 luetellut raaka-aineet ovat kiellettyjä(BDIH a).

4. Rajoituksin sallittuja raaka-aineita
Luonnonkosmetiikan valmistuksessa voidaan käyttää emulgaattoreita ja pinta-aktiivisia aineita, jotka on valmistettu hydrolyysillä, hydrogenoimalla/hydrauksella, esterifikaatiolla, transesterifikaatiolla, muutoin pilkkomalla (cracking) tai kondensaatiolla seuraavista luonnollisista lähtöaineista tai raaka-aineista, joiden käyttö on sallittua

5. Kielletyt raaka-aineet
Kiellettyjä raaka-aineita luonnonkosmetiikassa ovat orgaaniset synteettiset väriaineet, synteettiset hajusteet, etoksyloidut raaka-aineet, silikonit, paraffiini ja muut petrokemian tuotteet. Sallitut aromaattiset yhdisteet on pääosin määritelty ISO 9235 standardissa (ISO 9235:1997 Aromatic natural raw materials - Vocabulary). 

6. Säilöntäaineet
Luonnonkosmetiikkatuotteiden mikrobiologisen turvallisuuden takaamiseksi seuraavien luonnon kasveista saatavien säilöntäaineiden käyttö on sallittua antimikrobisten luonnosta löytyvien aineiden ohella: benzoehappo sekä sen suolat ja esterit, salisyylihappo ja sen suolat, sorbiinihappo ja sen suolat sekä bentsyylialkoholi. Mikäli edellä mainittuja raakaaineita käytetään säilöntäaineena, täytyy tuotteessa olla erillinen maininta siitä.
Esimerkiksi ”Tuotteessa on säilöntäaineena käytetty salisyylihappoa”. 

7. Tuotteita ei saa säteilyttää radioaktiivisesti
Raaka-aineita tai valmiita tuotteita ei saa desinfioida radioaktiivisella säteilyllä (BDIH a).

8. Sertifiotu luonnonkosmetiikka
BDIH:n puolueeton elin tarkastaa, että tuotteet täyttävät yllä mainitut vaatimukset. Vaatimusten täyttyessä organisaatio antaa tunnuksensa tuotteille.


On myös muita organisaatioita joilta saa luonnonkosmetiikaksi luettuja sertifikaatteja. 

Alla lista näistä:                                                                                                 

http://fi.wikipedia.org/wiki/Luonnonkosmetiikka

Ecocert



  
Ecocert on Ranskassa vuonna 1992 perustettu organisaatio, joka on aloittanut kosmetiikan sertifioinnin vuonna 2002. Ecocert-logon saaminen ei ole yhtä tiukkaa kuin BDIH-logon: Valmistaja voi saada logon, vaikka sen tuotteista vain yksi tai muutama läpäisisi sertifikaatin vaatimukset. Ecocert-merkintä on kansainvälisesti saatavilla. Järjestö ei ole voittoa tavoittelematon.

Cosmebio



Ranskalaisen Cosmebion merkinnät ovat sininen Charte Cosmebio-Cosmetique ECO tai vihreä Charte Cosmebio-Cosmetique BIO -merkintä, jotka pohjautuvat Ecocertin vaatimuksiin. BIO-merkin vaatimuksia ovat: vähintään 95 % tuotteen raaka-aineista on peräisin luonnosta ja vähintään 95 % kasviraaka-aineista on luomuviljeltyjä, ja tuotteen kaikista raaka-aineista vähintään 10 % on luomuviljeltyjä. ECO-merkin vaatimuksia ovat: vähintään 95 % tuotteen raaka-aineista on peräisin luonnosta ja vähintään 50 % kasviraaka-aineista on luomuviljeltyjä, ja tuotteen kaikista raaka-aineista vähintään 5 % on luomuviljeltyjä. Sekä BIO- että ECO-merkityn tuotteen raaka-aineista korkeintaan 5 % saa olla synteettisiä.

Soil Association



Soil Association on brittiläinen luomumaatalousalan järjestö, joka sertifioi myös muita kuin kosmetiikkatuotteita, esimerkiksi tekstiilejä. Se myöntämä sertifikaatti on "Soil Association Organic Standard". Tuotetta voi kutsua luonnonmukaiseksi eli organic, jos 95 % ainesosista on luomutuotettuja. Vettä ei lasketa mukaan. Muuten tuotteeseen on merkitty, kuinka monta prosenttia se sisältää luomutuotettuja raaka-aineita. Joidenkin tuotteiden kohdalla prosenttiosuus ei voi olla kovin suuri, sillä esimerkiksi pesevät aineet elitensidit voivat olla peräisin luonnosta mutta eivät luomutuotantoa.

Ecogarantie













Belgialainen, voittoa tavoittelematon Biogarantie-organisaatio aloitti toimintansa 1980-luvulla. Biogarantie-merkkiä myönnetään luonnonmukaisen maatalouden tuotteille, kuten elintarvikkeille, tekstiileille ja kukille. Organisaatio kehitti 2000-luvun alussa Ecogarantie-merkin kosmetiikalle ja puhdistusaineille. Kriteeristöön kuuluu muun muassa luomutuotanto, biohajoavuus ja myrkyttömyys vesieliöstölle. Merkin saamiseksi tutkimuksia suorittavat riippumattomat organisaatiot Certisys ja Integra.

AIAB




Italialainen AIAB (Associazione Italiana per l'Agricultura Biologica) on myös luomualan järjestö, joka aloitti kosmetiikan sertifioinnin vuonna 2005. AIAB-sääntöjen mukaan kasviraaka-aineiden täytyy olla luomutuotettuja, jos niitä on Italiassa saatavilla.

NaTrue



NaTrue on vuonna 2007 perustettu luonnonkosmetiikkayritysten yhteenliittymä (European Natural and Organic Cosmetics Interest Grouping E.E.I.G), jonka NaTrue-merkkiä voivat kaikki luonnonkosmetiikan valmistajat hakea. NaTrue-järjestö on voittoa tavoittelematon ja sen kriteeristö ovat julkisesti saatavilla.
NaTrue-merkki sisältää kolme, tähdillä merkittyä tasoa: Yksi tähti merkitsee luonnonkosmetiikkaa, kaksi tähteä luonnonkosmetiikkaa, joka sisältää luomulaatuisia aineita ja kolme tähteä luomukosmetiikkaa. Vettä ei lasketa mukaan raaka-aineiden kokonaismäärään.

Kosmetiikan tuotetietous..

Kosmetiikka- ja hygieniatuotteet ovat osa meidän jokapäiväistä  arkipäivää. Sen vuoksi ne herättävät paljon keskustelua. 

Mitä ainesosia kosmetiikka sisältää? Miten sitä  markkinoidaan? Onko tehty eläinkokeita?  Ovatko ne turvallisia?

Kosmetiikkalainsäädäntö edellyttää, että tuotteet ovat turvallisia normaalissa ja kohtuudella ennakoitavassa käytössä. Tuotteiden turvallisuus on kosmetiikkateollisuuden kulmakivi.

Alla olevassa tekstissä on TUKES:in  kosmetiikkaa koskevat lailla säädetyt merkinnät: http://www.tukes.fi/Tiedostot/Tuoteturva/Kuluttajavirasto/2.%20Kosmetiikkaa%20koskeva%20lains%C3%A4%C3%A4d%C3%A4nt%C3%B6.pdf

Suomen kosmetiikkalainsäädäntö perustuu EU:n kosmetiikkadirektiiviin (76/768/EEC) ja sen päivityksiin, jotka saatetaan direktiivin aikataulujen mukaisesti osaksi Suomen kosmetiikkalainsäädäntöä.
EU:n kosmetiikka-asetuksen lisäksi kosmetiikkaa koskevat muutkin säädökset. Kosmetiikan valvonnasta ja pakkausmerkintöjen sekä Suomessa säilytettävien tuotetietojen kielivaatimuksesta säädellään kansallisella lailla kosmeettisista valmisteista (492/2013). Kosmetiikkaa koskee myös soveltuvin osin aerosoleja ja alkoholeja koskeva lainsäädäntö. Kosmetiikan sisältämien ainesosien ympäristövaikutuksia säädellään puolestaan EU:n kemikaaliasetuksella REACH:lla (1907/2006/EY).

Pakkausmerkinnät

Kosmetiikka-asetuksessa on tuotteiden pakollisista pakkausmerkintöjä. Niiden avulla annetaan kuluttajille tietoa tuotteiden ominaisuuksista. Ne helpottavat valintojen tekemistä. 

Kosmetiikkatuotteissa pitää olla seuraavat merkinnät:

  • ·         vastuuhenkilön nimi ja osoite

Pakkaukseen merkitään Euroopan talousalueella (ETA) toimivan valmistajan tai siellä kosmeettisen valmisteen markkinoille luovuttaneen muun elinkeinonharjoittajan nimi tai aputoiminimi ja
postiosoite.
Suomalainen valmistaja merkitsee siis pakkaukseen oman nimensä ja postiosoitteensa.


  • ·         alkuperämaa (jos tuote valmistettu yhteisön ulkopuolella)

Jos tuote on valmistettu ETA-alueella eikä suomessa, merkitään kyseisen ETA-alueella toimivan valmistajan nimi ja osoite. Jos tuote on valmistettu ETA-alueen ulkopuolella, merkitään sen yrityksen nimi ja osoite, joka vastaa tuotteen luovuttamisesta ETA-markkinoille. ETA-alueen markkinoille luovuttajan lisäksi pakkaukseen voi merkitä Suomessa toimivan yrityksen nimen joka jakaa tuotetta maassa.

  • ·         sisällön määrä

Suomessa yleisesti käytetyin paino- tai tilavuusyksiköin sen suuruisena kuin se on pakkaushetkellä, esim. ml tai g.
Nestemäisten valmisteiden sisällön määrän ilmoittamiseen suositellaan tilavuusyksikköjä
(esim. 150 ml), muille massan yksikköjä (esim. 50 g).

Sisällön määrää ei tarvitse merkitä
- ilmaisnäytteisiin,
- kertakäyttöpakkauksiin,
- pakkaukseen, jonka sisällön määrä on pienempi kuin 5 grammaa tai 5 millilitraa,
eikä
- kappaleittain myytävään kosmetiikkaan, joiden osalta sisällön painolla tai
tilavuudella ei ole ostajan valinnan kannalta merkitystä

  • ·         säilyvyysaika, jos tuote säilyy enintään 30 kk

Jos kosmeettinen valmiste säilyy enintään 30 kuukautta, säilyvyysaika merkitään pakkaukseen suomeksi ja ruotsiksi esimerkiksi seuraavasti:

Parasta ennen
Bäst före

sekä välittömästi merkinnän yhteyteen säilyvyysajan päättymisen ajankohta tai viittaus siihen, mihin kohtaan pakkauksessa ajankohta on merkitty.

  • ·         säilyvyys avaamisen jälkeen, jos tuote säilyy yli 30 kk

Jos kosmeettinen valmiste säilyy yli 30 kuukautta, on merkittävä säilyvyys avaamisen jälkeen esimerkiksi avattua purkkia esittävällä symbolilla. Symbolin sisälle tai sen välittömään läheisyyteen merkitään säilyvyys avaamisen jälkeen kuukausissa. Kuukausi lyhennettään kirjaimella M. Alla on esimerkki 12 kuukautta avaamisen jälkeen säilyvän tuotteen merkinnästä:

Säilyvyys avaamisen jälkeen tarkoittaa ajanjaksoa, jona valmistetta voi käyttää ilman ihmisen terveydelle aiheutuvaa vaaraa sen jälkeen, kun se on avattu.

  • ·         käyttöohjeet ja varoitukset

Käyttöohjeet ja varoitukset on aina oltava suomeksi ja ruotsiksi. Rajoituksin sallittua ainetta, säilöntäainetta tai auringonsuoja-ainetta sisältävän kosmeettisen valmisteen pakkaukseen on tehtävä kyseisen aineen kohdalla kosmetiikka-asetuksen vaaditut varoitusmerkinnät.
Varoitusmerkinnät tehdään kosmetiikka-asetuksen  sanamuotoja käyttäen suomeksi ja ruotsiksi selvästi havaittavaan paikkaan. Lisäksi merkitään turvallisen käytön tarpeelliset ohjeet ja varoitukset. Turvallisen käytön kannalta tarpeellisten ohjeiden ja varoitusten on selkeästi erotuttava, pakkauksen markkinointiin tähtäävästä tekstistä. Niiden on oltava selkeitä ja ymmärrettäviä.

  • ·         eränumero

Valmistuserätunnus voidaan merkitä vain ulkopakkaukseen, jos käyttöpakkaus on liian pieni.

  • ·         tuotteen käyttötarkoitus

Valmisteen käyttötarkoitus merkitään suomeksi ja ruotsiksi, kun kyseessä ei ole tavanomainen
meikki tai kun käyttötarkoitus ei käy ilmi yleiseen kielen käyttöön vakiintuneesta
kauppatavan mukaisesta nimestä. Kulutustavaroista ja kuluttajapalveluista annettavista tiedoista
annetun asetuksen mukaan kulutustavarasta on aina kerrottava sen kauppatavan mukainen nimi. Kauppatavan mukainen nimi on lähes aina sama kuin käyttötarkoitus, esimerkiksi huulipuna tai hoitoaine, mutta se voi olla myös yleiseen kielenkäyttöön vakiintunut nimike, kuten shampoo

  • ·         ainesosaluettelo

Pakkaukseen merkitään luettelo valmisteen ainesosista niiden lisäämishetken painon
mukaisessa suuruusjärjestyksessä (ensimmäiseksi aine, jota tuotteessa on eniten). Ainesosaluettelon edellä on oltava sana ”ainesosat”, ruotsiksi ”innehåll”, ”beståndsdelar”
tai ”ingredienser” tai näiden sijasta sana ”ingredients” tai näiden helposti
ymmärrettävä lyhenne.

Ainesosat ilmoitetaan kansainvälisillä kosmetiikan ainesosien INCI-nimillä.
Ainesosaluettelo voidaan ilmoittaa yksinomaan kosmeettisen valmisteen ulkopakkauksessa. Hajusteiden ja aromaattisten aineiden yhdistelmät sekä niiden raaka-aineet ilmoitetaan
sanalla ”parfum” tai ”aroma”.
Ainesosat, joiden pitoisuus on vähemmän kuin 1 %, voidaan luetella missä tahansa
järjestyksessä niiden ainesosien jälkeen, joiden pitoisuus on enemmän kuin yksi
prosentti.

Väriaineet voidaan luetella missä tahansa järjestyksessä muiden ainesosien jälkeen

kosmetiikka-asetuksen olevan nimen tai colour index –numeron mukaisesti.

Kuvassa jokaisen tuoksujen inci lista ja pakkausmerkinnät!



keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Vierailulla Lumotussa Kauneudessa...

Pääsin tutustumaan täydenpalvelun kauneushoitolaan LUMOTTU KAUNEUS. Liike on ollut toiminnassa jo vuodesta 2009 ja sen omistaa yrittäjähenkinen Janina Lumous. Hoitolassa toimii noin 3 vuokratuolilaista ja yksi oppisopimus opiskelija.



Jo heti ovella kiinnitin huomiota liikkeen imagoon ja siihen miten kaikki käyntikorteista lähtien oli suunniteltu huolella ja yhtenäisesti. Liike oli siisti ja siellä huokui ammattimaisuus.
Liikkeessä kaikilla oli oma paikkansa ja järjestyksensä. Laitteet ja hygienia olivat kaikille samat sekä vastuu niistä oli tiedossa kaikille työntekijöille. Yleisesti liike oli siisti ja lämmin. Kaikilla oli omat henkilökohtaiset vaatteensa eli työvaate yhtenäisyyksiä ei ollut. Se mitä meidänkin liikkeessä pitäisi tehdä on siivouslista,  mitä Janina pitää liikkeessään. Kiva kun kaikki hoitaa kerran viikossa yleisesti paikat ja pölyt. Toki jokaisella on vastuu omasta tilastaan jota pitää puhtaana. Työergonomia on huomioitu pöytien ja hoitotuolien korkeussäätöjen mahdollisuuksista ja jokaisen on itse pidettävä huolta siitä itsenäisesti.

Janina on alun perin valmistunut Turun ammattiopistossa pukuompelijaksi 2003. Myöhemmin 2005 ja päätti lähteä valkeakoskelle opiskelemaan kosmetologiksi ja  valmistui sieltä 2008 jonka jälkeen sai kynsiteknikon koulutuksen 2007. Siitä se sitten lähti varmaan kuin itsestään menemään sillä hän on nyt  Odyssey Nail Systemsin kouluttaja sekä osallistunut ja voittanut monia kynsikilpailuja ja palkintoja. Liikkeessä toimii myös ONS tukku, koulutukset sekä koristelukurssit.

Tosi hienoa että joku on päässyt noin hienosti eteenpäin ja intohimoisesti rakastaa työtään. Se näkyy kyllä Janinan tekemisistä kynsistäkin sillä ne ovat todella hienoja ja näyttäviä. Itsellä on vielä niin paljon opittavaa ja tämä käynti avarsi silmiäni tosi paljon. Janina elää täysillä mukana työssään, silloin kun on lähtö kilpailuihin ja omiin koulutuksiin niin hän on kuin kotonaan. Mutta sitähän se on, yrittäjä tekee aina töitä nukkuessaankin. Kaikista ei ole siihen ja ne jotka siihen ryhtyvät omaavat mielestäni rohkeutta ja sisua. Työllistää itsensä ja pystyy myös työllistämään muita on mielestäni hieno saavutus.

Kerran vuodessa Janinan tiimi käy illastamassa ravintolassa ja viettämässä yhteistä aikaa. Tiimiin kuuluu parturi-kampaaja Merja joka on ollut alusta asti Janinan matkassa mukana. Kosmetologi Miia joka oli Janinan kanssa samaan aikaan VAAO:ssa opiskelemassa ja oppisopimus opiskelija Mira joka valmistuu 2016 kosmetologiksi sekä provisiovuokratuolilainen Tiia joka opiskelee samalla yliopistossa.

Kaikille oli selvää, että hyvä asiakaspalvelu on kaiken A&O.  Se nyt on ihan selvää! Markkinointiin osallistuu kaikki vuokratuolilaiset ellei Janina itse halua päättää tarjouksista. Yleensä heillä on nettimarkkinointia ja tietenkin kun asiakkaat kertovat muille eli puskaradio.
Haastattelin myös oppisopimus opiskelijaa Miraa joka oli tullut vaan suoraan ovelta kysymään mahdollisuutta työskennellä ja opiskella liikkeessä viime tammikuussa. Hän on nyt tehnyt kaikkea mitä kosmetologin kuuluukin tehdä mutta eniten pitää ripsienpidennyksistä. Me ollaankin menossa samaan Xtreme Lashesin pitämään volyymiripsikoulutukseen.

Uusia tuulia LUMOTTU KAUNEUS saa kun Mira ja Janina osallistuu uusiin kasvo ja vartalotuote esittelyyn ja heille on tulossa uusi laite hoitolaan joka kiinteyttää ja imeyttää ihoa sekä paljon muuta. En ole varma onko oikea laitteen nimi catiovital lift mutta varmasti aika kova peli.




Valitettavasti en päässyt avustamaan missään kun oli itselläkin kovin kiire aikataulu töihin takaisin. Mulle jäi tosi hyvä mieli käynnistä ja voisin suositella kaikille paikkaa sekä henkilökuntaa. Jos itselläni ei olisi liikettä, niin mielelläni olisin ollut halukas menemään sinne vuokratuolille ja olla osana tiimiä joka jatkuvasti kouluttaa itseään ja muita. Mulle tuli fiilis että olen tervetullut vaikka olenkin tuleva kilpailija.  Totta kai sitä arvostaa tosi paljon sellaista joka on ollut alalla jo pitkään ja osaa neuvoa sekä kannustaa muita. Toivottavasti voisin itsekin olla joskus samanlainen yrittäjä.

maanantai 6. lokakuuta 2014

Kosmetologi kauneusmessut 3.10.2014

Kävimme kouluryhmän kanssa kosmetologi kauneusmessuilla perjantaina 3.10. Sinne piti itse päästä ja selviytyä. Tehtäväksi oli valita mieluisa osasto josta analysoimme, tutkimme ja pohdimme tänne blogiin tekstiä. Myös luennolla piti käydä ja siitä tehdä tekstiä.


Itse valitsin sellaisen osaston kuin Sisley Paris. Se oli sijainniltaan ihanassa syvennyksessä ja näytti todella hienolta sekä asetelmat olivsat mielestäni nimeä kuvastava. Itse en tiennyt koko brändistä paljoa mitään enkä löytänyt suomenkielistä sivua muuta kuin facebook sivut. Tässä siis kaikki mitä sain ja ymmärsin virallisilta englanninkielen sivuilta..

SISLEY PARIS..

On kolmensukupolven ranskalainen perheyritys. Sisley perustettiin vuonna 1976 ja se on edelleen täysin perheen omistuksessa oleva kosmetiikkayritys. Johdossa on perustaja Kreivi Hubert d´Ornano perheineen. Sisleyn tavoitteena on kehittää ja valmistaa huippulaatuisia tuotteita joissa on käytetty kasvien parhaita puolia sekä eteerisiä öljyjä . Tuotevalikoimaan kuuluvat hoitotuotteet kasvoille, vartalolle ja hiuksille, sekä aurinkotuotteet, meikit ja tuoksut.

Brändin löytää kaikilla 5 mantereella, yli 90 maassa. Sisley jakaa tuotteitaan jälleenmyyjien yli kolmenkymmenen tytäryhtiöiden kautta Euroopassa, Aasiassa, Amerikassa ja Lähi-idässä. Yrityksen tuotanto, hallinto ja tutkimuslaboratoriot sijaitsevat Ranskassa. Sisley tuotteet valmistetaan pääsääntöisesti sen huippumodernissa tehtaassa Bloisissa. Uusi tutkimus keskus ja viljely osasto avattiin tammikuussa 2011 Pariisin alueella, Saint-Ouen l'Aumônessa. Sieltä löytyy 13 hehtaarin tutkimus, kehityksen laboratoriot, logistiikkakeskus sekä valtaosa yhtiön hallintopalveluista.
Pääkonttori sijaitsee Pariisin sydämessä osoitteessa Avenue George V.

Selailtuani brändin sivuja ja niiden antamaa tietoa, tuli sellainen tunne että yritys on todella korkeasti arvostettu ja laadukas. Tuotteet on kehitetty huippuunsa ja niihin on käytetty paljon aikaa, vaivaa ja rahaa. Sivut näyttivät erittäin hienoilta vaikka niistä saa tavallinenkin pulliainen tietoa. Tuotteet on tarkoitettu mielestäni kaikille, etenkin aikuisille naisille sekä miehille. Vaikka nimestä päättelisi että se voisi olla nuorille suunnattu merkki. Nimi sanoo että nuorekas mutta sivut ja tuotteet antavat ylellisyyden tuntua. Sen takia se varmaan sopiikin kaikille. Yritys itsessään antaa sellaisen perhekeskeisen kuvan jossa välittyy rakkaus, huolenpito, välittäminen ja luottamus. Ne on myös saatu hienosti brändiin ja tuotteisiin. Markkinointi tapahtuu nähtävästi jälleenmyyjien kautta monissa eri maissa. Itse en ole tuoteita koskaan käyttänyt mutta nimi oli kuitenkin entuudestaan tuttu. Moni asiakkaistani kyllä tiesi brändin tuotteet. Suomenkielistä sivua en löytänyt muutakuin facebookista joka oli mielestäni todella huono verrattuna siihen mitä se oikeasti on. Näin hienoa yritystä ei mielestäni pitäisi saada markkinoida pelkästään jälleenmyyjän pitämää facebook sivujen avulla. Kyllä suomessakin pitäisi olla viralliset sivut jos niitä kerran täällä myydään. Tuli sellainen olo facebook sivuilta että tuote nopeasti vain eteenpäin kuluttajille hyvällä myyntiprosentilla. Ei välittynyt rakkaus, huolenpito jne niin kuin mainitsin yrityksen virallisesta sivuista.

Messu osastolla myyjä ei ollenkaan kiinnittänyt huomiota meihin vaan katseli arvostelevasti. Olisin kyllä ostanut jonkun pienen tuotteen kokeiltavaksi koska pidin sen nimestä ja asettelusta messuilla. Täällä on ehkä unohdettu miksi on tärkeää pitää kiinni yhtenäisesti brändin arvoista. Toki yrityksellä on monia jakelukanavia eikä kaikkia jälleenmyyjiä voi seurata mutta miljoona yrityksenä sen luulisi pitävän tärkenä osana hyvää myyntiä ja markkinointia. Messuilla Sisleyn osasto oli erittäin hieno ja kutsuva. Sen myyjä olisi varmasti saanut uusia tilaajia ja nuoria kokeilemaan jos olisi ollut asiakasystävällisempi kaikille kohdetyhmille.

Sisley osasto.

Kävin Hannu Laamasen luennolla joka oli hampaat- luonnollinen osa kauneuttasi. Hannu on kliinisen hammashoidon erikoishammaslääkäri. Hän kertoi meille hammashoidon tärkeydestä ja kuinka ensisijaisesti on tärkeää pitää suuhygienian sekä ikenet kunnossa ennen minkäänlaista isompaa hampaitten operaatiota. Luennolla näytettiin erilaisia kuvia ennen ja jälkeen hoidosta. Se oli ensin tosi ällöttävää mutta luento oli niin mielenkiintoinen lopuksi että kuvatkaan ei enään haitannut. Hannusta sai sellaisen kuvan että osaa ammattinsa ja oli erittäin lämmin sekä ihmisläheinen. En ole aiemmin tutustunut hampaitten hoitoon mutta olen harkinnut hoitoon menemistä. Saimme sieltä vinkkejä hyvän suuhygienian toimenpiteistä kotona ja mitä kysymyksiä kysyä kun etsii itselleen sopivaa paikkaa. Luento olisi voinut olla pidempi koska siitä jäi paljon vielä kuulematta. Ihmiset saivat kysyä kysymyksiä samalla kun Hannu luennoi ja hän vastasi mielellään kysymyksiin. Luennolla kerrottiin mitä tapahtuu hampaille esimerkiksi kun juo paljon limuja tai energiajuomia. Paljon hampaidenvalkaisusta että sopiiko se kosmetologin työhön. Hannu sanoi että hampaitten ja ikenien kuuluisi olla terveet ja hoitaja on vastuussa hoidosta jos haluaa sen tehdä. Eli mielestäni tuokin asia kuuluu ihan hammashoitajille ja hammaslääkäreille. Luento oli lyhyt ja siinä oli supistetusti asiaa hampaista. Olisin kyllä mennyt aiemmin alkavaan nanoteknologia iholla luentoon mutta siihen en kerennyt millään aukataulumme vuoksi.

Luento hampaista.

Viivi laittamassa kynsiä RECin kehittäjän kanssa :D


maanantai 22. syyskuuta 2014

Oma vapaa päivä...

Omaan vapaa päivääni kuuluu yleensä viikonloput perheen kanssa. Ystäviä kuuluu myös nähdä silloin kun sille on aikaa mutta niin että saa myös nauttia omasta vapaa ajastaan jolloin voin rentoutua kotona. Nyt perjantaina 19.9 järjestimme raskaana olevalle ystävällemme baby shower juhlat. Hän siis saa tyttö lapsen ensi kuun puolessa välissä. Tilasimme kakkua ja kaikkee ihanaa sekä käytiin Ikeasta hakemassa tulevalle prinsessalle puuttuvia tavaroita.



Pampers täti!!!


Lauantaina lähdimme aamusta ajamaan jo vanhemmilleni kylään tuusulaan. Sieltä veimme äitini vielä helsinkiin ostoksille ja elektroniikkamessuille. Ei otettu yhtään kuvaa kun ei muistettu ollenkaan! Siinä meni koko päivä ja kotona oltiin tampereella vasta illalla.

Sunnuntait on yleensä lepopäiviä kotona. Silloin ei kyllä tehdä mitään ellei se ole välttämätöntä. Leffoja, hyvää ruokaa ja rauhallista kotona oleskelua.

Maanantaina alkaakin jo työt sekä koulu ja autokoulua...


tiistai 2. syyskuuta 2014

Tutki laitteet, niiden käyttö ja puhtausasteet?!

Meidän ryhmän piti tutkia koulussa olevat laitteet viime viikolla. Hygienia ja siisteys on kosmetologin perusta. Koulun välineosastolla missä puhdistetaan, desinfioidaan ja steriloidaan välineitä oli aikas organisoitu ja pätevä. Meidän pitää myös käydä tuunaamassa nimikirjaimet omiin välineisiimme jotta ne ei huku. Itse ostin titanium päällysteiset välineet koska piti vähän hifistellä. Niitä löytyi melkein koko setti paitsi komedorauta ja jalkaraspi. Kuvassa ei näy vielä kaikkea kun en niitä ole vielä saanut..

 
Tässä siis hieman selostetta siitä mitä välineille voi/pitää tehdä käytön jälkeen.

Mekaaninen pesu:

Karkean lian poisto mekaanisesti, kaapimalla, huuhtelemalla tai liottamalla.
Mekaaninen puhdistus on näkyvän lian poistamista kuivaimin, lakaisimin, harjaamalla tai vesisuihkulla. Näkyvän lian poisto pohjustaa pesun ja desinfioinnin onnistumista ja ehkäisee mikrobeille suotuisan ravinnekertymän ja sitä myötä biofilmin muodostumista.

Ultraäänipesuri:

Nopea ja tehokas laite pienikokoisten esineiden hygieniseen puhdistamiseen. Hellävarainen puhdistusmenetelmä.
Korkea puhdistustaajuus jonka ansiosta puhdistusliuos värähtelee korkealla taajuudella, mikä irrottaa pienimmätkin likahiukkaset vaikeapääsyisistä koloista ja halkeamista. 


Kuumailmasterilaattori:

Erittäin tehokas 180C / 60min. Kuumailmassa voidaan steriloida metallisia
työvälineitä, kuten leikkureita, instrumentteja, viiloja jne.
sekä muita kuumuuden kestäviä materiaaleja, kuten esim
lasia.

Otsonaattori:

Desinfioi instrumenttaja joissa on palavia, sulavia osia ja esineitä.

Puhdistusaineet:

Erilaisia puhdistusaineita pinnoille, hoitopöytiin, välineille, iholle ja mekaaniseen puhdistukseen.

maanantai 1. syyskuuta 2014

Ihon rakenne & toiminta..

Viikolla 36 olikin jo hieman haastetta opiskelussa. Käytiin pieni raapaisu ihon rakenteesta ja sen toiminnasta. Tuli kyllä aika paljon tietoa näin pienelle ihmiselle..

Iho painaa noin 5% meidän ruumiin painosta. Se uusiutuu noin 4 viikon välein. Ihon tehtävänä on suojata ja säädellä lämpötilaa. Välittää tuntoaistimuksia ja valmistaa D-vitamiinia. Suojaa fysikaaliset, mekaaniset ja mikrobiset tekijät. Ihon apuelimiä ovat karvat, kynnet, hikirauhaset ja talirauhaset.
Ihossa päällimmäisenä meillä on epidermis eli orvaskesi. Kerrostunut epiteelikudos on mekaaninen, fyysinen, kemiallinen ja mikrobiologinen suoja. Sen tehtävänä on peittää ja suojata allaan olevaa kudoksia ja elimiä.  Se myös uusiutuu jatkuvasti. Koko kerros uusiutuu noin 4 viikossa.

Epidermis jaetaan ominaisuuksien mukaan eri kerroksiin:

Sarveissolukerros (Stratum Corneum) tiilliseinä
Kirkassolukerros (Stratum Lusidum) valoa taittava kerros
Jyväissolukerros Stratum Granulosum) ihon pinnan suuntaisesti litistyneitä soluja
Okasolukerros (Stratum Spinosum) elimistön puolustusjärjestelmään kuuluvia soluja
Tyvisolukerros (Stratum Basale) erottaa epidermiksen dermiksestä

Tämän jälkeen pääsemme syvemmälle eli ihomme dermikseen. Kutsutaan myös nimellä verinahka. Toiminnallisesti ihon tärkein kerros. Koostuu elastisesta sidekudoskerroksesta. Sisältää paljon verisuonia, kapilaariverkosto kuljettaa happea ja ravinteita. Imusuonia jotka kujettaa kuona-aineita pois. Tuntoaisti ja hermopäätteet välittää impulsseja aivoihin sekä hiki ja talirauhaset jotka säätää kehon lämpötilaa, pitää ihon kosteana ja karvan pehmeänä.

Vielä syvemmällä onkin sitten subcutis eli ihonalainen rasvakudos. Side- ja rasvakudoksen muodostama vaihtelevan paksuinen ihon alla sijaitseva kerros. Sen pääasiallinen tehtävä on tukea ihoa. Subcutis on ihon kerroksista alin ja se kiinnittyy ihon alla oleviin lihaksiin, rustoihin ja luihin. Subcutiksessa sijaitsevat suuremmat verisuonet ja hermokimput, jotka dermiksessä jakaantuvat hienompiin syihin.

Tässä kuvaa ihon poikkileikkauksesta kirjastamme ihonhoito kauneudenhoitoalalla WSOYpro/Halsas-Lehto, Härkönen, Raivio...